Dvadesetjednogodišnji Pavle Vujnović, zaposlen u Policijskoj stanici Bijeljina 1, uspješan je i u plavoj uniformi i u sportu, tako da je trenutni balkanski šampion u džudou u kategoriji + 100 kilograma.

Vujnović radi u interventnoj patroli, ali i pored smjena i odgovornog posla sa kojim se svakodnevno susreće zajedno sa kolegama, uspijeva da se posveti džudou, borilačkoj vještini i olimpijskom sportu koji svoje korjene vuče iz Japana.

Ovaj mladi policajac počeo je da trenira džudo u petoj godini, nakon što ga je otac doveo na jedan trening.

„Mogu reći da sam kao mali bio plašljiv, te iako su roditelji pokušavali da me vode na fudbal ili košarku, nisam se snalazio u tom okruženju, nisam smio da uđem na teren. Međutim, kada me je otac, koji je takođe trenirao džudo, odveo na jedan trening ove borilačke vještine, odmah sam shvatio da je to moj svijet“, navodi Vujnović za InfoBijeljina.

Kako su prolazile godine, vidjelo se da je Pavle Vujnović veliki talenat i da će njegove fizičke predispozicije biti garant uspjeha u džudou na evropskom i svjetskom nivou.

Vujnović je član bijeljinskog Džudo kluba „Panter“, kao i reprezentativac Bosne i Hercegovine u ovom sportu, a posljednje tri godine je nosilac zlata kada je riječ o državnom prvenstvu.

„Ove godine smo uspjeli da se pojavimo na Balkanskom prvenstvu, gdje sam uzeo prvo mjesto. Istakao bih da sam prije pet godina doživio jaku povredu koljena i da sam čak morao da ga operišem. Prognoze za nastavak sportske karijere nisu bile sjajne, ali sam uspio da se oporavim. Nakon toga sam se vratio treninzima, radio naporno i počeo da nižem veoma dobre rezultate, koje sam krunisao titulom balkanskog šampiona“, naglašava Vujnović.

Policijsku akademiju Pavle je upisao 2021. godine i smatra da mu je sportska karijera pomogla pri polaganju prijemnog ispita.

Kako kaže, iako činjenica da se bavi sportom nije bila toliko poštovana u osnovnoj i srednjoj školi, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava Bijeljina danas cijene njegov trud i odricanje.

„U profesiji policajca sam se pronašao i ovaj poziv me zaista ispunjava. I pored posla, vrijedno treniram džudo. Radnim danima, ponesem opremu sa sobom i odmah nakon posla odlazim u salu, a kada imam slobodan dan, onda sam dva puta dnevno na treningu. Početkom naredne godine očekuju me republičko i državno prvenstvo, počinju evropski kupovi i druga takmičenja, i nadam se da će moji nastupi biti zapažen“, dodaje Vujnović.

Na pitanje šta bi poručio svojim sugrađanima, Pavle odgovara da ima samo jednu poruku – „Ne brinite, Policija je tu da vas čuva, vas i vašu imovinu!“.

Pavle Vujnović, mladi policajac i vrhunski džudista, ponosno nosi svoju uniformu dok je na dužnosti, a za kraj razgovora kaže da mu je drago što u Policijskoj upravi Bijeljina radi još njegovih kolega koji su ujedno i sjajni sportisti.

Portal InfoBijeljina može da najavi da će svojim vjernim čitaocima u narednim danima donijeti priču o još jednom uspješnom mladom policajcu i sportisti iz našeg grada, a Pavlu želimo još mnogo sjajnih odličja na evropskim i svjetskim tronovima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име