PDP Bijeljina konstatuje da je Gradski odbor SNSD Bijeljina odlučio da prestane sa praksom da direktori budu i odbornici u Skupštini grada istovremeno, a isto tako i da direktori imaju raznorazne upravne i nadzorne odbore.

PDP Bijeljina dalje pita: ’’Da li to znači da javnost treba da ih amnestira (SNSD Bijeljina) za godine pogrešne prakse koja je omogućavala pojedincima nadprosječna primanja i ’’uticaj’’“?

’’Da li to znači da su ostavili „rupu“ u kojoj se kriju savjetnici i pomoćnici direktora, pa oni bi mogli biti odbornici i članovi gore pomenutih odbora’’, nastavljaju sa pitanjima iz PDP upućenim SNSD Bijeljina.

’’Da li se možda samo radi o lijepo upakovanoj priči za biračko tijelo, ne bi li se što bezbolnije riješili odbornika-direktora o čijim potezima se puno pričalo u posljednje vrijeme’’, pitaju se u PDP.

Podsećanja radi, PDP je prije nekoliko godina izašla u javnost sa parolom „Jedan čovjek, jedna funkcija.“, pa nije tada iz nekih razloga bila prihvatljiva, pa je slijedeći taj imperativ ravnomjerene raspodjele i pravednosti, Milenko Vićanović ostavio direktsku funkciju zarad poslaničkog mandata.

-Zašto se ova praksa nije iz „centrale“ počela primjenjivati, ili se selektivno, odnosno „ad hoc“, odnosi prema nečemu što bi trebalo biti najnormalnije, da smo i mi takvi. A da li smo

U dva navrata je SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske skidao sa dnevnog reda Zakon o sukobu interesa, pa kakvu sad poruku Gradski odbor šalje, pita PDP Bijeljina.

Iz PDP Bijeljina pitaju kolege iz SNSD u Bijeljini: ’’Da li se iko zapitao da je ovo iz mnogo razloga nepošteno prema glasačima SNSD’’?

-Odbornici su birani imenom i prezimenom da zastupaju interese birača, sad ne mogu biti u klupama, a još poražavajući je sraman potez odbornika koji između dvije funkcije, biraju onu sa većim primanjima, poručuju iz PDP Bijeljina.

-Da li bi se na odluke Gradskog odbora SNSD-a trebali ugledati i odbori ostalih stranaka dojučerašnje koalicije, kojoj ne manjka funkcionera među odborničkim klupama, pita bijeljinski PDP.

-Bojimo se da je ovo puko politikanstvo i zamazivanje očiju, prije svega biračima, koji bi trebali zaboraviti u narednih godinu dana neuspjeh na referendumu i mnoštvo pogrešnih poteza, uz mnogo postavljenih pitanja, za koja se bojimo da nećemo dobiti adekvatan odgovor, kažu na kraju saopštenja iz PDP Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име