MIODRAG MIĆO ŽIVANOVIĆ ĆUBA

Мiodrag Živamnović, poznatiji kao Mićo Ćuba, pripada plejadi mladih igrača koji su stasali krajem pedesetih godina prošlog vijeka kada je napravljena jedna kombinovana ekipa mlađih i starijih igrača koji su svi redom bili iz Dvorova. Bio je nezamjenjivi krilni igrač koji je koristio svoju brzinu i postizao nerjetko lijepe i korisne pogodke na utakmicama.

Igrao je fudbal dugo vremena pa je karijeru završio sa novim, mlađim generacijama FK “Proleter“ Dvorovi u vremenu istorijskog uspjeha  kluba i plasman u 3.ligu SFRJ u kojem je i on učestvovao kao igrač.

Učesnik je mnogih utakmica „Jugo kupa“ kao i Kupa Zadrugara u kojem je igrao i u nekoliko finalnih utakmica.

Njegov stariji sin MIODRAG MILE ŽIVANOVIĆ, krenuo je njegovim stopama. Debitovao je kao  jedan od najmlađih igrača u seniorskom sastavu na poziciji odbrambenog igrača, ali teška povreda ga je spriječila da napravi veću fudbalsku karijeru. Mlađi sin Stevica, igrao je fudbal u mlađim kategorijama, a onda se odlučio za ronilački sport gdje postiže  zavidne rezultate.

POSLEDNJI U DONJEM REDU.

Zanimljiv je nadimak koji Miodrag nosi ponosno već šezdesetak godina.Naime,u selu je bila jedna djevojka koju su zvali „Ćuba“. Miodrag se na jednom vašaru udvarao toj djevojci, ali bez uspjeha. Naravno, na sledećem treningu je odmah nastalo prozivanje: „Daj loptu Ćuba“, „Dajte loptu Ćubi“ i tako ostade taj nadimak za života.

Miodrag Mićo Živanović je pisao istoriju FK “Proleter“ Dvorovi, kaže Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име