Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić poručio je u Bijeljini da će Republika Srpska živjeti vječno i da je niko ne može poraziti.

Đokić je u obraćanju na narodnom mitingu „Branimo Srpsku“ rekao da se ovakvim skupovima potvrđuje patriotizam, ljubav prema svojoj Republici Srpskoj i njenim institucijama.

„A onaj ko je patriota, ko želi da radi i poštuje svoje onda očekuje da i drugi poštuju svoje, ali i da poštuje nas, kao što mi poštujemo njih. Samo je problem u tome što i Amerikanci i oni koji su njihovi saveznici u njihovim političkim borbama ne gledaju to na takav način“, istakao je Đokić.

Prema njegovim riječima, oni žele ovdje da stvaraju nemirno područje i zato stalno kreiraju političke aktivnosti i događaje raznim vidovima pritisaka ne bi li postigli ono što žele, a to je da se ovdje uđe u konflikt, a da oni budu navodni pomiritelji.

„Mi svi zajedno treba da odbacimo takve namjere, da prepoznamo te prljave politike i pojedince koji takve politike zagovaraju i sprovode ovdje i da im kažemo da smo odlučni da živimo miran život, da živimo u stabilnoj Republici Srpskoj, da osiguramo mir i stabilnost za buduće generacije, da svi znaju, kao što znamo danas, da je ideja Republike Srpske vječna i da nju niko ne može poraziti, niti otuđiti iz naših srca“, naglasio je Đokić.

On je dodao da će Republika Srpska živjeti vječno.

„Nećemo se plašiti tih njihovih manipulacija, njihovih sankcija i ja ću lično ostati dosljedan svemu onome što sam poltički radio u prethodnim decenijama, nastaviću sve dok ja bude procijenio da imam snagu i potrebu i dok me neko bude podržavao u takvom poslu i dok taj rad ima neke rezultate“, poručio je Đokić.

On je naveo da je Milorad Dodik u ulogu predsjednika Republike Srpske unio posebnu energiju i dimenziju koja je za svaki respekt.

„Mi smo ga izabrali kao najboljeg među nama i zato smo i dužni da ga štitimo, da ga odbranimo i da kažemo da mu nije mjesto u onom improvizovanom sudskom procesu, u Sudu BiH“, rekao je Đokić.

On je dodao da Milorad Dodik predstavlja „jednu gromadu, i fizičku i ljudsku i karakternu“.

„Nastavićemo našu odlučnu borbu da razvijamo Republiku Srpsku, da je činimo što manje zavisnom od bilo koga, do trenutka kada ona treba i može da bude potpuno nezavisna, ali u tom smislu treba nam jaka vjera našeg naroda i dalje kao što je ona bila i do sada i zato su ovi skupovi važni da to potvrdimo“, istakao je Đokić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име