Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je  na narodnom mitingu „Branimo Srpsku“ u ovom gradu da su građani jasno rekli da ne daju imovinu i institucije Republike Srpske i da neće odstupiti nijedan pedalj u odbrani interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

„Okupili smo se večeras da pošaljemo jasnu i glasnu poruku – ne damo imovinu Republike Srpske, naše rijeke, šume, poljoprivredno zemljište, naše institucije, da nedamo da se protiv legalnih i legitimnih predstavnika Republike Srpske vode bilo kakvi procesi pred bilo kojim organom u BiH“, poručio je Đurđević.

On je istakao da u skladu sa međunarodnim pravom Republika Srpska ima sve elemente državnosti, ali da je ona mnogo više od toga.

„Republika Srpske je ideja koja će biti besmrtna dokle god postoji u svim ljudima koji Srpsku nose u srcu“, rekao je Đurđević.

On je naglasio da su u stvaranje slobodne Republike Srpske utkani mnogi životi.

„Dužni smo prema njima da je odbranimo, da sačuvamo nadležnosti i sve naše institucije, a gledajući vas večeras i građane širom Republike, siguran sam da ćemo u tome i uspjeti“, rekao je Đurđević.

Poslanik DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Dakić izjavio je da su građani Bijeljine i Republike Srpske ovim okupljanjima pokazali da su za odbranu svega što Republika Srpska ima.

„Želimo da sačuvamo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, mi smo ga birali i mi ćemo da ga branimo“, rekao je Dakić.

On je istakao da je ovo skup svih građana Republike Srpske koji treba da se bore i da sačuvaju ono što Srpsku pruža svima.

„Kroz politički život smo izgubli jedan dio naše ustavnosti i nadležnosti, borićemo se da to vratimo“, poručio je Dakić.

Generalni sekretar Narodne partije Srpske Diko Cvijetinović rekao je da večerašnji skup u Bijeljini, kao i širom Republike Srpske prethodnih dana, pokazuje jedinstvo i snagu srpskog naroda u odbrani institucija Srpske i legitimno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Cvijetinović je naglasio da jedino Milorad Dodik i politika koju vodi garantuje opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

„Moramo da kažemo dosta je, prešli se crvenu liniju jer hoće da uzmu imovinu Republike Srpske, a znamo koliku smo cijenu platili da bi danas imali Republiku Srpsku i da bi slobodno i mirno živjeli u njoj“, rekao je Cvijetinović.

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković istakao je da je cilj napada na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se zabrani njegovo političko djelovanje da bi slomili otpor srpskog naroda.

„Hoće da nam oduzmu teritoriju tako što nameću zakone o imovini putem visokih predstavnika i Ustavnog suda BiH, a vlast žele da nam oduzmu montiranim procesom protiv našeg predsjednika Milorada Dodika. Srbi neće dati Dodika ni u ovom, ni u bilo kom procesu“, poručio je Petković.

On je podsjetio da je predsjednik Dodik samo radio posao kojim ga je Ustav Republike Srpske obavezao i na šta se zakleo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име