Dom zdravlja Bijeljina danas je, povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, realizovao akciju pod nazivom „Preduhitrimo dijabetes šetnjom“. Tim povodom, postavili su punkt ispred Centra za kulturu „Semberija“, gdje građani imaju priliku da obave preventivne preglede i da izmjere nivo šećera u krvi.

„Poenta današnje akcije je da pozovemo građane da redovno rade preventivne preglede. Mi smo ovdje organizovali punkt, gdje će biti obavljani preventivni ljekarski pregledi, mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog pritiska i pripremili smo i nekoliko aparata za mjerenje šećera gdje eventualno primijetimo povišene nivoe glukoze. Drugi dio aktivnosti je bio da promovišemo šetnju. Zdravstveni radnici iz centralne zgrade Doma zdravlja su tačno u podne prošetali od zgrade Doma zdravlja kroz Gradski park i šetalište, pa do punkta, kako bi svojim primjerom dali na značaju šetnji, odnosno fizičkoj aktivnosti kao jednoj od najjednostavnijih načina za prevenciju nastanka dijabetesa“, rekao je dr Zoran Vasilić, šef Odjeljenja za promociju zdravlja i prevenciju bolesti bijeljinskog Doma zdravlja.

Dijabetes spada u grupu najmasovnijih nezaraznih oboljenja u svijetu. Statistika kaže da oko 530 miliona ljudi u svijetu boluje od dijabetesa, što je, moglo bi se reći, jedna desetina planete zemlje, odnosno jedna od deset osoba boluje od dijabetesa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име