Lomljenjem kolača, danas je u Bijeljini obilježena krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske Sveti Dimitrije – Mitrovdan.

„Danas smo se okupili da u zdravlju i svečanosti obilježimo slavu BORS. Mi borci smo stvaraoci i patrioti u RS, tu smo da čuvamo tradiciju i našu RS. Cilj BORS kada je formirana, prije 30 godina, bio je da čuvamo našu srpsku tradiciju, da pamtimo naše slobodarske bitke i da čuvamo uspomene na naše borce. Poslije 30 godina, dosta je nagomilanih problema i imamo veliki broj boraca koji su u nezavidnom položaju“, rekao je Miodrag Stevanović, predsjednik GBO Bijeljina.

Miodrag Stevanović, predsjednik GBO Bijeljina

Kako kaže, borački dodatak je povećan za 150 miliona KM i sigurno je to znatno, ali su i dalje neki zadovoljni – „mi znamo da je to malo, ali je prvi korak koji je urađen“, istakao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i ove godine bio je kum slave BORS u Bijeljini.

„Današnji dan i svetac i tradiciju treba vječno da obilježavamo i njegujemo i ne postoji bolji način nego da slavsku radost podijelimo sa našim demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca. Današnji dan nas obavezuje i da po pitanju prava boraca, RVI i porodica poginulih boraca pravimo iskorake i da poboljšamo njihov status – povećamo izdvajanja po pitanju sredstava na mjesečnom nivou – briga o socijalnom i zdravstvenom statusu, odnosno braniti sveti ime RS za koju su svi dali ono najsvetije“, naveo je Petrović.

Rajko Banduka, ratni ađutant komadanta Glavnog štaba VRS Ratka Mladića istakao je da mu je drago što se na današnji dan okuplja sa ratnim drugovima da se sjećaju poginulih i umrlih i da evociraju uspomene.

„Bitno je da se okupljamo, družimo i ne dijelimo. Pozvao bih sve borce da se ujedinimo i, kao što nas je savjetovao komadant – „Ako želite da branite Ratka Mladića, prvo branite Republiku Srpsku“, rekao je Banduka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име