Na otvorenom takmičenju u obaranju ruke koje je održano u Švajcarskoj /SWISS OPEN/ u gradu Amrisvil nastupili su i dva predstavnika iz kluba Majevički Soko.

Ilija i Stana Despotović su potpisali članstvo u Internacionalnoj federaciji sačinjenoj od nacionalnih i regionalnih saradnika za obaranje ruke /WAF/.

Njih dvoje su tim činom prešli u najpoznatiju i najveću organizaciju u navedenom sportu, koja broji preko 80 država.

Na takmičenju je učestovalo preko 400 takmičara, koji su došli iz raznih zemalja širom svijeta, što pokazuje da je po mnogima turnir bio veći čak od Evropskog i Svjetskog prvenstva iz razloga jer prva dva takmičara iz svake kategorije se kvalifikuju za čuveni dvoboj istoka i zapada /East vs West Armwrestling/, koji počinje za 4 dana.

Ilija Despotović, koji je ostvario dobar rezultat u takmičenju desnom rukom prolazom u četvrtfinale je istakao da je na turniru bilo mnogo poznatih lica iz vrha navedenog sporta kao što su Levan Saginašvili, Rustam Babajev i Rino Mašić.

“S obzirom da sam spustio težinu za kategoriju do 83 kilograma koja je bila najbrojnija izgubilo se i snage i energije kada je bilo najpotrebnije”, kazao je Despotović.

On je rekao da je lijevom rukom u trećem krugu ispao na faulove, te da se na turniru se takmičilo istovremeno na četiri stola, što dovoljno govori o masovnosti, posebno seniorskog, takmičenja.

Despotović je najavio da će na takmičenju, koje se održava svake godine u Loparama, ove zime biti više kategorija nego prethodnih godina.

Posebnu zahvalnost Despotović je izrazio opštini Lopare za pruženu pomoć prilikom odlaska na takmičenje, osoblju Hotela Helvecija i Živanu Stevanoviću na smještaju, te rodbini i prijateljima koji su bili podrška tokom takmičenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име