Preduzeće Bodaxco osnovano je davne 1997. godine i uspješno posluje već 27 godina. Trenutno zapošljava oko 120 radnika.

Njegoslav Zagorac, vlasnik pekara „Bodaxco“ iz Bijeljine, istakao je da su pekare „Bodaxco“ najstarije pekarsko preduzeće, od momenta kada se zatvorio „Žitopromet“. Iako je bilo teško opstati tolike godine, i u kriznim vremenima, pekare „Bodaxco“ su ostale na prvom mjestu.

„Prije 27 godina smo startovali i bilo je jako teško, ali 27 godina smo tu, radimo, poslujemo, širimo se, povećavamo asortiman. Specifični smo po tome što se bavimo isključivo ovom branšom – nemamo avione, kamione, benzinske pumpe, hotele, ni markete, isključivo se bavimo pekarstvom“, rekao je Zagorac za portal Dešavanja u Bijeljini.

Radnici pekara „Bodaxco“ vrlo često posjećuju sajmove koji se odnose na njihovu branšu, a jedan od najpoznatijih sajmova na svijetu, u Njemačkoj, nije mogao proći bez radnika Bodaxca.

„U Njemačku na sajam idu pekari iz cijele Republike Srpske, a iz Bijeljine idemo samo mi. To je najveći svjetski sajam pekarstva, po tri dana obilazimo hale, razgledamo kakvih novih stvari i tehnologija ima, šta možemo da uradimo, da unapredimo naše preduzeće. Ko god se bavi proizvodnjom hrane, to je izuzetno težak posao, a pekarstvo je još specifičnije, jer se radi u tri smjene, radi se noću. 27 godina radimo u tri smjene“, kaže Zagorac.

U firmi „Bodaxco“ zaposlena su četiri diplomirana tehnologa, inžinjera tehnologije, koji vrlo rado prate sve novosti u svijetu pekarstva i prisustvuju svim prezentacijama u okolini. Nedavno su prisustvovali i prezentacijama u Beogradu i Zagrebu, odakle uvijek donesu nove trendove i tehnologije.

„Pratimo evropske trendove u pekarstvu i širimo se upravo u tom pravcu, jer želimo da imamo što veći asortiman, savremene proizvode, nove proizvode, da uvrštavamo nove tehnologije, nove sirovine i to radimo već 27 godina. Ne može izaći neka nova sirovina ili proizvod, a da mi nismo u toku i da to ne primjenimo. Onda mi ovde pravimo procjenu da li to može kod nas, jer ipak mi smo malo specifična sredina, moramo da procjenimo šta je prihvatljivo za naše tržište i onda to proizvodimo, prvo ide probno, pa onda dijelimo našim kupcima gratis pa kad vidimo da ima interesovanja, da bi to moglo zaživjeti, onda krenemo komercijalno da to radimo“, rekao je Zagorac za portal Dešavanja u Bijeljini.

Preduzeće „Bodaxco“ od 2002.godine, tradicionalno pred Božić nagrađuje svoje vjerne kupce zlatnikom. Naime, svake godine preduzeće „Bodaxco“ u jednoj vekni hljeba daruje zlatnik vrijedan 500,00KM, po čemu su takođe poznati.

„To je već tradicija, zlatnik se poklanja već 22 godine. Ponukani smo time što smo mi kao djeca, kad smo išli u školu, tražili dinar u česnici. To je za nas bila velika sreća i radost. Prisjetili smo se toga i krenuli smo da to radimo profesionalno. Evo, već 22 godine, hvala Bogu nikada nismo prekidali i to nas je održalo i postala je tradiciija. Zlatnik će biti dok ima „Bodaxca“, kaže Zagorac.

U preduzeću su trenutno dva radnika koja u „Bodaxcu“ rade preko 20 godina i 18 radnika koji su u „Bodaxcu“ preko 10 godina. Svi jubileji, bilo da je u pitanju 10 ili 20 godina su obilježeni tako što su zaslužni dobili vrijedne poklone sa ugraviranom posvetom, a svi zaposleni su na taj dan počašćeni u nekom od elitnih Bijeljinskih restorana velikom žurkom uz muziku i bogat meni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име