Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Miroslav Milovanović poručio je da je današnje okupljanje građana na Crvenom brdu na međuentitetskoj granci između opština Ugljevik i Teočak način da se kaže „ne“ političkom Sarajevu i Kristijanu Šmitu.

„Ovo je naša podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku protiv kojeg se vodi politički proces“, istakao je Milovanović tokom skupa pod motom „Granica postoji“.

On je rekao da je granica između Republike Srpske i Federcije BiH Dejtonskim sporazumom uspostavljena i predstavlja realnost, te da građani Republike Srpske insistiraju na njenmo jasnom i vidljivom postojanju. „Mi od toga nećemo odustati, kao ni od imovine Republike Srspke“, istakao je Milovanović.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Ugljevik Milutin Tasovac rekao je da granica postoji i da to poručuju i građani Ugljevika i okolnih mjesta. On je naglasio da narod Republike Srpske tačno zna gdje je granica i da uzalud pričaju u političkom Sarajevu i dijelu međunarodne zajednice da ona ne postoji.

„A još bolje znamo gdje je granica trpljenja u odnosu na napade na Srpsku koji dolaze iz dijela međunarodne zajednice i političkog Sarajeva. Mi smo odlučni da branimo Republiku Srpsku i njene institucije – predsjednika Srpske, predsjednike Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH. Ne želimo nikome zlo, mi želimo mir, ali znamo šta je dostojanstvo i svako onaj koji namjeru da nestane Srpska mora to da zna“, poručio je Tasovac. Na lokaciji Crveno brdo, na entitetskoj granici između opština Ugljevik i Teočak, u toku je okupljanje građana uoči skupu podrške institucijama Republike Srpske „Granica postoji“.

Skupovi „Granica postoji“ prethodno su održani u LJubinju, Jezeru, Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju. Okupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Srpske Miloša Lukića.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име