Podizanjem zastave, polaganjem vijenca i prigodnim kulturno-umjetničkim programom na u bijeljinskoj Biblioteci „Filip Višnjić“ otvoreni su jubilarni 30. „Višnjićevi dani“.

„Drago nam je da i ove godine organizujemo ovu kulturnu manifestaciju koja je od velikog značaja ne samo za naš grad, nego i za republiku. Kratkim, prigodnim, kulturno-umjetničkim programom, otvorili smo jubilarne 30. „Višnjićeve dani“ i izuzetno smo srećni što su u ovu manifestaciju uključeni i naši najmlađi. Velika zahvalnos SKPD „Prosvjeta“ koja je i ove godine inicijator „Višnjićevih dana““, rekla je direktor bijeljinske Biblioteke Željana Arsenović.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Slaviša Mikić istakao je zadovoljstvo što „Višnjićevi dani“ imaju tradiciju dugu 30 godina.

„Svaku godinu iskoristimo da pošaljemo određenu poruku… Ove godine je to istrajnost. Mi smo narod koji nešto započnemo, ali ne završimo… „Višnjićevi dani“ su počeli da se obilježavaju u ratnim godinama i mijenjali su se kako se mijenja i grad, ali su opstali i pokazali da smo mi ipak istrajni i uporni kada nešto želimo i da možemo da njegujemo tradiciju“, istakao je Mikić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zajedno sa mladima SKUD-a „Semberija“, podigao je zastavu i tako obilježio početak „Višnjićevih dana“.

„Ovo je najstarija i najvažnija manifestacija u našem gradu. Filip Višnjić je mnogo uradio za naš grad i ne stoji bez razloga, zajedni sa Knez Ivom od Semberije na glavnom obilježju grada. Mnogo je pružio i pokazao bez važnog čula – vida. Hvala mu za sve što je uradio i ostavio u amanet“, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име