Na danas održanom međustranačkom sastanku, Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, istakao je da je u 2022. godini Grad Bijeljina bio u deficitu u iznosu od 2,2 miliona. Takođe, Grad je u 2022. godini probio budžet za plate za gotovo milion maraka, u odnosu na odobreni budžet koji je imao.

„Fiskalni savjet RS je naveo da postoji neracionalnost prilikom novih zapošljavanja što je i dovelo do probijanja budžeta. Takođe smo se obratili i Poreskoj upravi na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, te smo u tom trenutku dobili informaciju da u Gradskoj upravi trenutno postoji 151 novozaposleni radnik na određeno vrijeme, kao i određen broj radnika po ugovoru o djelu. Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno je definisano da taj broj može biti 10% od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno što je 34 radnika, što znači da je za pet puta više probijen taj broj“, rekao je Đurđević.

On je istakao da i ne čudi zašto je budžet probijen za oko milion maraka, s obzirom da je prosječna plata u Gradskoj upravi oko 1.300KM, plus porezi i doprinosi. Računica kaže da je potrebno preko tri miliona godišnje za nova zapošljavanja, odnosno, za plate novozaposlenih radnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име