Panel diskusiji „Suđenje Republici Srpskoj“ koja je sinoć održana u Bijeljini podršku nisu pružili mnogobrojni istaknuti članovi SNSD-a koji obavljaju važne fuknicije i nalaze se na visokim pozicijama zahvaljujući upravo SNSD-u. Neki su imali opravdane razloge, ali šta je sa onim drugim?

Jedni su bili u Bijeljini juče u toku dana, ali se na diskusiji da pruže podršku Republici Srpskoj nisu pojavili.

Panel diskusiji „Suđenje Republici Srpskoj“ nije prisustvovao ni predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević. Kaže, morao je da otputuje u Teslić gdje se održava Treća investiciona konferencija „Invest Srpska“.

Direktor Autoputeva Nedeljko Ćorić kaže da nije ni znao da je događaj organizovan.

https://www.atvbl.rs/lat/republika-srpska/na-snsd-ovj-tribini-bez-vecine-istaknutih-clanova-bijeljinskog-snsd-a-30-10-2023

„Da budem iskren nisam ni pozvan od oragnizatora. Nisam ni znao da se to dešava juče u Bijeljini. Da li bih prisustvovao da sam bio pozvan – ne znam, možda bih se uspio nekako organizovati“, kaže Ćorić za ATV.

Ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović koji je juče boravio u Bijeljini na obilježavanju godišnjice kompanije Orao, takođe se nije pojavio sinoć na panel diskusiji „Suđenje Republici Srpskoj“. Na naše pozive danas ne odgovara.

Direktorica bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin pravda svoje odsustvo.

„Ja sam trenutno u Sarajevu na potpisivanju ugovora. Dobili smo sanitet od japanske vlade pa potpisujemo ugovor. Morala sam kod japanskog ambasadora da dođem. Tri doma zdravlja u BiH su dobila sanitet i grantovsko potpisivanje. To je ozbiljan projekat u trajanju od osam mjeseci“, rekla je Đukin za ATV.

Direktor Fonda PIO Mladen Milić kaže da je već ranije najavio da neće prisustvovali panel diskusiji.

„Bio sam na službenom putu u Banjaluci. Imao sam sastanke juče i jutros. Jutros sam otišao u Teslić kako bih prisustvovao investicionoj konferenciji ‘Invest Srpska'“, rekao je Milić za ATV.

Panel diskusiju „Suđenje Republici Srpskoj“ podržali su Miroslav Milovanović, Milica Lovrić, Milenko Gajić, Tatjana Perić, Vaso Arsenović, Željana Arsenović, Zlatko Maksimović i nekolicina starijih članova te par mladih aktivista.

Diskusiju su svojim prisustvom podržali i Rado Bjelica, direktor Pošte, kao i Milan Trninić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali i Predrag Jović direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja kao i Milenko Mitrović predsjednik Pokreta za Bijeljinu…

S druge strane, pojedini članovi SNSD-a koji su na visokim pozicijama koji imaju daleko više obaveza, kao recimo srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ili predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, uvijek nađu vremena da se odazovu skupovima sa kojih se šalju jasne poruke podrške kako Republici Srpskoj tako i njenim institucijama.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име