БАЊАЛУКА, 30. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Српске инкубаторе и опрему који су набављени из средстава прикупљених на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", која је одржана под његовим покровитељством у децембру прошле године. /ФОТО -Борислав Здриња/

U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske počela je svečanost povodom dodjele inkubatora i opreme, nabavljenih od sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike u decembru prošle godine.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništa BiH Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, predsjednik Udruženja pedijatara Srpske Jelica Predojević Samardžić, zdravstveni radnici UKC, kao i druge zvanice.

Prvo donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

U godinama koje su dolazile armija humanitaraca stajala je uz djecu sa poteškoćama u razvoju, mališane oboljele od dijabetesa, djecu sa autizmom, potom za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i za oboljele od rijetkih genetskih oboljenja.

Plemenita misija je nastavljena prikupljanjem novca za izgradnju centra „Za majku i dijete“, zatim za osnivanje Fonda solidarnosti, kao i za djecu sa poteškoćama pokreta.

Sakupljen je i novac za izgradnju dnevnih centara u Banjaluci i Trebinju, pokretanje prve Banke humanog mlijeka, ali i za nabavku vozila za udruženja koja okupljaju djecu sa intelektualnim poteškoćama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име