BIJELJINSKI RIBOLOVCI NEZADOVOLJNI radom udruženja SRD ''RIBA'' (foto)

Datum:

Share post:

Danas se preko trideset ribolovaca okupilo na organizovanom skupu na „Eko jezerima“ („Švapska ada“) u Bijeljini kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom udruženja SRD „Riba“ Bijeljina.

Kako za portal „Dešavanja u Bijeljini“ ističu, Udruženje ne radi prema svom Statutu. Prema Statutu, svi članovi Ribolovačkog udruženja koji imaju dozvolu za pecanje su članovi Skupštine i moraju biti upućeni u rad, finansijsko stanje, plan i program rada za naredni period i pozivani na javne godišnje skupštine.

Oni navode da se to već godinama ne radi na takav način, već da o radu Udruženja odlučuje njih 12, odnosno predsjednik udruženja, sekretar, upravni odbor i ribočuvari, a da niko od njih 860, koliko ih je prošle godine bilo registrovano sa dozvolama za ribolov, nije pozvan da se uključi u rad godišnje skupštine.

Za portal „Dešavanja u Bijeljini“ sa skupa navode da ne žele ničiju smjenu i da je cilj ovog skupa da se javnost upozna sa trenutnim stanjem u Udruženju i nezadovoljstvom ribolovaca. Oni žele da se dogovore oko sazivanja vanredne skupštine Udruženja u čiji rad bi bili uključeni, kako bi iznijeli svoje stavove i ispravili eventualne nepravilnosti.

Ukoliko do toga ne dođe, poručuju da će po potrebi aktivirati nadležne organe i da će se obratiti Ribolovačkom savezu kako bi se preispitao rad udruženja u posljednjih pet godina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...