Pred nastupe u glavnoj rundi Lige šampiona u futsalu, koju ekipa KMF  „Radnik MD Shop“ igra u Češkoj, pričali smo sa predsjednikom kluba, gospodinom Pantelijom Mićićem, koji nam je ispričao o počecima ove divne futsal priče, kao i ambicijama kluba u narednom periodu.

Gospodine Mićiću, možete li nam reći par rečenica o tome kako ste odlučili da se upustite u ovu avanturu?

Polovinom 2020 godine sa grupom entuzijasta i ljubitelja futsala sam odlučio da ponovo pokrenemo klub, te da krenemo od samog početka. Startovali smo iz najnižeg ranga takmičenja (Druga futsal liga RS), bez puno pompe i velikih očekivanja drugih. Srčanost momaka koji su tada nosili plavi dres je preovladala. Mi smo vjerovali u njih, ali ih nismo opterećivali rezultatima. Ta naša odluka je i bila dobra, jer bez te vrste tenzija rezultati su počeli da dolaze.

Cilj nas u upravi je bio plasman u najveći rang BH futsala, a neka naša želja je bila da u periodu od pet godina izborimo i nastup na evropskoj sceni.

Titule su se redale, kao na traci. Vaš osvrt na te ostvarene rezultate…

Kao što sam Vam rekao malo prije, uvijek smo sezonu počinjali skromno, ali smo znali svoje mogućnosti i mogućnosti momaka na terenu, te smo išli iz utakmice u utakmicu. Titulu u Drugoj ligi RS smo ostvarili bez poraza, te smo u tom stilu željeli da nastavimo i dalje. Odmah je došla titula i osvajanje Prve lige RS, te plasman u Premijer ligu BiH, čime smo ispunili jedan od naših ciljeva. Pred premijerni nastup u elitnom rangu BH futsala u Bijeljinu smo vratili sve one futsal igrače koji su iz našeg grada otišli da igraju na strani i napraviki jednu zdravu takmičarsku atmosveru, u kojoj se znalo gdje je čije mjesto. Cilj u prvoj sezoni nam je bio ulazak u doigravanje, a posle toga korak po korak i dokle dođemo. Kockice su se poklopile, te smo u svom premijernom nastupu se okitili titulom prvaka BiH.

PALA JE I TIRANA: KMF “Radnik MD Shop“ se plasirao u grupnu fazu Lige Šampiona (foto,video)

Ispred Vas je i nastup u glavnoj rundi futsal Lige šampiona, kakve su  ambicije u tom takmičenju?

Kao što Vam je poznato, preliminarnu rundu tog takmičenja smo igrali u Albaniji, te sa dvije pobjede u dva meča izborili nastup u glavnoj rundi futsal Lige šampiona. U periodu 24-29.10.2023 godine nas očekuje nastup na turniru glavne runde, koji se igra u Plzenu (Češka), a gdje su nam protivnici prvaci Češke, Danske i Letonije. I tamo idemo da pružimo što bolji otpor, a zašto ne i da prođemo dalje, ako nam se za to ukaže prilika.

Domaće prvenstvo je počelo prethodnog vikenda, branite titulu prvaka…

Svi kažu da je titulu teže odbraniti, nego he osvojiti, ali mi želimo da pehar prvaka ponovo donesemo u Bijeljinu, te da opet igramo u evropskim takmičenjima. Takođe želim napomenuti da nam je cilj i odbrana pobjednika Kupa Republike Srpske, kao i što bolji nastup u Kupu BiH.

I na kraju, imate li još šta da poručite našim čitateljima…

Želim napomenuti da veće ekipe iz regiona sa mnogo dužim stažom, sa mnogo većim budžetima nisu uspjeli da stave svoje timove na evropsku mapu futsala  i to je nešto što još više raduje i povećava naše uspjehe. Takođe, za mene kao predsjednika kluba, a i za ostale članove uprave ovo što smo postigli do sada je veliki uspjeh, te smo ponosni na ove momke koji pišu istoriju futsala u Bijeljini. Naravno nećemo stati, i dalje napadamo i idemo naprijed karakterističnom igrom za našu ekipu, takozvanom igrom na višak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име