Bijeljina je 18. septembra postala bogatija za Udruženje roditelja djece sa poteškoćama, djece u riziku i djece na marginama „Bijeljinska djeca suncokreti“.

Bijeljina bogatija za Udruženje roditelja djece sa poteškoćama, djece u riziku i djece na marginama „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Danas su organizovali prvu u nizu radionica za svoje mališane, gdje su oni, zajedno sa slikarkom Natašom Cimešom, oslikali jednu od prostorija Udruženja koje iznajmljuju na periferiji Bijeljine.

„Krenuli smo da slikamo i oslikamo zidove, odnosno danas ih djeca oslikavaju, ja im samo pomažem. Narednih dana ću oslikati ostatak unutra i vani. Ovo je jedna lijepa priča i treba da podržimo naše Suncokrete. Pozivam sve da se uključe koliko ko može. Vjerujem da svaki pojedinac prepoznaje njihove potrebe i svi mi pojedinačno, koji ih prepoznajemo, smo tu da društvo u cjelini poguramo. Teška i velika je borba, brojni su izazovi sa kojima se susreću i svi treba da im pomognemo u borbi“, istakla je Cimeša. 

Mnogo toga su do sada uradili, međutim, mnogo posla je pred njima. Jedna od prioritetnih stvari je da se sredi kupatilo, odnosno prilagodi djeci koja su u kolicima.

„Došli smo na ideju da obezbijedimo prostor gdje naša djeca mogu da uživaju, da se sklone iz grada i uživaju u prostoru. U planu nam je da organizujemo razne radionice sa logopedima, defektolozima, fizijatrima… Danas smo krenuli sa radionicom kojoj se priključila Nataša Cimeša. Naša djeca oslikavaju svoj prostor i srećni su zbog toga. Prostor u kome ćemo boraviti je u fazi sređivanja. Kuću i dvorište polako prilagođavamo njihovim potrebama, a još mnogo posla je pred nama. Uradili smo rampu za invalidska kolica, dobili smo dvije inverter klime, koje je obezbijedila grupa sugrađana u saradnji sa „Triomax-om“. BG Electronic nam je donirao televizor, „Steco centar“ nam je pomogao u samom osnivanju udruženja… Mnogo je tu još dobrih ljudi koji su nam pomogli i pomažu“, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Aleksandra Stankić, predsjednik Udruženja koji ima 40 članova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име