Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, Milica Marković preminula je sinoć oko 23.00 časa u Beogradu gdje se nalazila na liječenju poslije teške bolesti.

Datum sahrane biće naknadno objavljen.

Milica Marković je rođena 1967. godine u Bijeljini. Diplomirala je romanistiku u Novom Sadu 1991. godine. Političku karijeru počinje u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), a potom prelazi u Srpski narodni savez (SNS). Marković je 2001. godine ušla u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Članica je Glavnog odbora Stranke od 2012. i Predsjedništva stranke od 2015. godine.

Milica Marković je na izborima 1998. godine, kao kandidat SNS-a, osvojila mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS). Dvije godine kasnije nije bila izabrana u ovu skupštinu. Na prvim izborima, nakon prelaska u SNSD, Marković 2006. godine postaje poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a četiri godine kasnije ponovila je uspjeh i ovjerila još jednom poslanički mandat. Marković se na Opštim izborima 2014. godine po treći put uzastopno borila za ulazak u Državni parlament. Nije osvojila dovoljno glasova, ali je dobila kompenzacijski mandat. Vijeće ministara BiH ju je imenovalo za direktoricu Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име