Lovački savez Republike Srpske obavještava članice da je na snagu stupio Pravilnik o dopuni pravilnka o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 82/23), kojim je data mogućnost apliciranja za dodjelu namjenskih sredstava za nabavku opreme za skladišenje i čuvanje odstrijeljene divljači, a za potrebe sprovođenja biosigurnosih mjera u okviru sprečavanja širenja afričke kuge svinja. Pravo na navedena podsticajana sredstva imaju svi korisnici lovišta u Republici Srpskoj, a rok za podnošenje zahtjeva je 15. oktobar 2023. godine.

Procedura za podnošenje aplikacije je pojednostavljena, te uz ispunjen zahtjev koji se podnosi Agenciji za agrarna plaćanja, korisnici lovišta prilažu sljedeću dokumentaciju:

  • Račun ili predračun za nabavku opreme za čuvanje i skladištenje mesa, i
  • Saglasnost Lovačkog saveza

Ovim putem, Savez obavještava članice da će na adrese svih korisnika lovišta u narednim danima stići tražena saglasnost Saveza, kao i traženi predračuni za nabavku rashladnih uređaja, a kako bi se osiguralo da svi korinici lovišta dobiju jednake rashladne uređaje sa tehničkim specifikacijama koje zadovoljavaju predmetnu namjenu.

Savez obavještava da se zahtjevi sa traženim aktima mogu pored Agencije za agrarna plaćanja predati i na adrese Lovačkog saveza.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име