Završna konferenciju u okviru projekta NIJEDNO DIJETE BEZ ZAŠTITE – Unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu djece potencijalnih žrtava/žrtava trgovine ljudima, projekta koji Otaharin implementira od kraja 2021. godine, do oktobra ove godine uz podršku Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE održana juče, 27.9.2023. godine na Jahorini.

Konferenciji je prisustvovalo 48 predstavnika vaspitno obrazovnih institucija, gradskih uprava, centara za socijalni rad, policijskih uprava, institucije Ombudmana za djecu Republike Srpske, bolnica i domova zdravlja.

„Iza nas su dvije godine projekta koji je bio izuzetno izazovan, koji se sprovodio u okviru 4 lokalne zajednice/četiri grada u Bijeljini, Doboju, Zvorniku i Brčko distriktu, projekat u okviru kog je ostvareno mnogo značajnih rezultata: Izrađeno istraživanje o stavovima i praksama o trgovini ljudima na četiri navedene lokacije, sproveden Program jačanja kapaciteta profesionalaca za prevenciju trgovine ljudima i održana četiri modula dvodnevnih edukativno-informativnih radionica za profesionalce u sve četiri lokalne zajednice kroz koje je prošlo više od 90 različitih profesionalaca, osnovane tri Radne grupe za zaštitu bezbjednosti djeteta, u Brčkom, Zvorniku i Doboju. U Bijeljini je ova grupa osnovana 2012. godine, te je po uzoru na Bijeljinu ova priča započeta i u navedenim lokalnim zajednicama, izrađen je Priručnik o prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima za profesionalce na poručju gradova Bijeljina, Zvornik, Doboj i Brčko Distrikt, a na konferenciji je ovaj priručnik i predstavljen od strane autorke priručnika, gđe Aleksandre Divčić“, ispričali su učesnici.

Kako kažu, na konferenciji su imali priliku da čuju i koordinatore lokalnih Radnih grupa za zaštitu bezbjednosti djece, te njihove utiske, planove i rezultate – ova konferencija je pokazatelj da se najbolji rezultati postižu kroz multisektorsku saradnju i da samo ujedinjeno i partnerski možemo do pozitivnih promjena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име