Saopštenje firme KiTE BH Bijeljina povodom posjete Dnevnom centru za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Cvijeće je ukras bašte, pčela je ukras cvijeta, a djeca puna mašte, djeca su ukras svijeta…

Da li je danas zaista tako ili smo se izgubili u kolotečini vremena? Gdje je nestala nekadašnja dječija graja koja se orila ulicama? Da li je djetinjstvo “programirano” telefonima, tabletima, igricama… Po čemu se vrednujemo, da li po trudu, marljivosti i solidarnosti ili po bankovnim računima, raznim knjižicama, modnim stilovima… Da li ovi stihovi sa početka objave samo žive u pjesmi Ljubivoja Ršumovića i prenose se generacijama? ŠTA SU NAM DANAS DJECA???

Mnogo pitanja koja su nam se nametnula nakon što smo, kao što smo i obećali, zavirili u kutak bijeljinskog Dnevnog centra za djecu u riziku i darovali JOHN DEERE traktor igračku, skroman dar sa novčanim prilozima koje smo sakupili tokom proteklog Međunarodnog sajma poljoprivrede u Bijeljini.

Tada su mališani ovog centra bili naši dragi gosti koji su se družili sa nama i igrali u balama sijena.

Tokom posjete centru otkrivamo da svako dijete ima svoju “tešku” životnu priču…

Za mnoge vjerovatno zvuči nevjerovatno da u našem “savremenom” društvu ima djece koja su tek sa 13 godina prvi put bila u igraonici, da je za njih odlazak na bazen ili zoološki vrt “teška misija”, da nose patikice i cipelice manjih brojeva nego što treba, da im je “najslađa” užina očev uštipak…

Ali, i ova djeca su UKRAS NAŠEG SVIJETA, i ona maštaju i imaju svoju baštu koju smo zalili po kojom suzom.

Hvala im što su nam zajedno sa vaspitačima odškrinuli vrata svog skromnog svijeta, što su nam podarili osmjehe i tople zagrljaje, te podsjetili da je ono što je za nekog malo i neprimjetno za njih veliko i značajno.

Malo je potrebno… BUDIMO LJUDI…“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име