U mjestu Branica, mjesna zajedniica Obudovac kod Šamca je služen parastos za 18 poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, pet poginulih i umrlih van borbenih dejstava i četiri civilne žrtve rata.

Parastos je služen kod spomenika koji je podignut prošle godine na inicijativu mještana Branice, potom su vijence položili članovi porodica poginulih boraca, predstavnici Boračke organizacije i opštinske vlasti, te mještani.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da na ovaj način oživljavaju uspomene na poginule borce i teško vrijeme koje su prošli, braneći Republiku Srpsku.

„Ovim ćemo se odužiti onima koji su svojom krvlju branili slobodu i ove prostore“, rekao je Zoranović.

Parastosu je prisustvovao i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je rekao da borci koji su dali živote za slobodu Republike Srpske ne smiju biti zaboravljeni i da se mora čuvati sjećanje na njih.

On je rekao da porodicama poginulih boraca, osim materijalne pomoći, treba pružiti i toplu riječ kao znak poštovanja koja mnogo znači.

Parastosu su pored ostalih prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović, načelnik Odjeljenja za finansije Velimir Andrić, načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Vedrana Mihaljčić i načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име