Teška povreda mladog igrača Zadrugara iz Donjeg Crnjelova Slobodana Jelića obilježila je meč  ovog kluba i domaćina Glasinca 1936  sa Sokoca u utakmici Druge lige, grupa Istok.

Na pomenutom meču u 74. minuti igrač Glasinca je startovao na Jelića te dolazi do teške povrede, tačnije loma noge Jelića.

Sudija Dejan Popović iz Trebinja  nije svirao faul, a Jelić je ostao da leži.

Popović nije reagovao ni kada je vidio povredu noge igrača Zadrugara iz Crnjelova.

Mladi Jelić je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu Koševo gdje se nalazi i danas čekajući operaciju.

Tim povodom članovi Uprave kluba iz Crnjelova su se obratili javnosti žestoko kritikujući sudijsku organizaciju FS RS zahtijevajući najstrožu kaznu za sudiju ovog meča.

Mićo Živić predsjednik FK ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova je izjavio da je podnijeta prijava Fubalskom savezu Republike Srpske.

“Prijava se odnosi na sudije koje su sudile utakmicu i načinili niz propusta koji su rezultovali teškom povredom dvadesetgodišnjeg igrača FК ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova Slobodana Jelića. Tražimo da se pregleda kompletan snimak sa suđenja i tok utakmice te da donesete konačnu odluku o ponašanju službenih lica, a koja se odnose na nasilničko ponašanje i podstrekavanje nasilja u sportu od strane domaće ekipe, a sve to su tolerisale sudije koje su sudile utakmicu.” reako je čitajući prijavu  predsjednik FК ’’Zadrugar’’ Mićo Živić. 

U protivnom su, kaže Živić, spremni da prekinu nastupe u ovoj sezoni, jer ne žele da gledaju tolerisanje grube igre i još povrijeđenih igrača. 

Međutim, igrač Glasinca iz Sokoca završio je utakmicu bez javne opomene, a povrijeđeni Jelić je transportovan u Кlinički centar Кoševo u Sarajevu, gdje još čeka na operaciju.

 

“Desile su se komplikacije, unutrašnja krvarenja, ne može se operacija izvršiti. Minimlano će 6 mjeseci biti na štakama, pa rehabilitacija još 6 mjeseci i tek za dvije godine će biti ponovo u formi.”, izjavio je Mićo Živić, predsjednik FК ’’Zadrugar’’. 

Sportski direktor FК Zadrugar Zoran Simić kaže da svaki igrač može da bude toliko grub koliko mu sudija dozvoli. “Iz tog razloga taj igrač koliko god da je on kriv, deset puta je krivlji taj čovjek koji dijeli pravdu. Mi smo u petom minutu utakmice znali gdje smo došli. Da je tad sankcionisao sudija tog igrača sa žutim kartonom ili nečim možda bi sve bilo drugačije.”

Došlo je vrijeme da se kaže NE nasilju u sportu, ističu iz uprave kluba iz Donjeg Crnjelova. 

“Mislim da je prevršilo sve granice, nije ovo prvi slučaj. Mi smo imali situaciju gdje smo se žalili pa ne smiješ ni da se žališ, dobili smo 300 КM kazne da plati klub što smo se žalili na nepravilno suđenje.”, rekao je Svetozar Ljubojević, potpredsjednik FК ’’Zadrugar’’.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име