Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini se održava 13. Naučni skup sa međunarodnim učešćem (foto, video)

Datum:

Share post:

Ovogodišnji 13. Naučni skup sa međunarodnim učešćem „Nauka i nastava danas“ koji je danas otvoren u Bijeljini okupio je 172 učesnika iz 11 zemalja sa 99 radova.

Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević rekao je novinarima prije otvaranja da ovaj događaj iz godine u godinu ima sve veće razmjere i broj učesnika, te da očekuje da bude okvalifikovan kao istaknuti naučni skup.

On je istakao da će na Trećem stručnom skupu „Nauka i nastava danas“, koji će biti održan sutra, učestvovati učitelji i vaspitači Pedagoškog fakulteta Bijeljina i u odnosu na današnji biće više razmjene iskustava iz prakse.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić izjavila je novinarima da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo uvijek daju podršku ovakvim događajima, kako u Semberiji, tako i u cijeloj Republici Srpskoj.

Ona je istakla da Srpska školuje dobar kadar da ostane ovdje i da od njih uče sve buduće generacije, od predškolskih ustanova do osnovnih škola, a radeći zajedno sa porodicom formiraće vrijedne i dobre ljude koji će biti na usluzi budućim generacijama.

„Velika je odgovornost prosvjetnih radnika, koji treba da dobiju najbolje `alate`. Sigurna sam da će ovakvi skupovi biti najbolji alati i da će oni to iskoristiti na najbolji mogući način u ovom izazovom i teškom, digitalnom vremenu gdje prosvjetni radnik mora biti obučen za sve ono što radi u budućem formiranju djeteta“, rekla je Čabrićeva.

https://www.facebook.com/desavanjaubijeljini/videos/693739878852592

Rektor Univerziteta Istočno Sarajevo Milan Kulić, u čijem sastavu djeluje Pedagoški fakultet u Bijeljini, kaže da je prezadovoljan što ovaj fakultet, posljednjih nekoliko godina pažnju posvećuje organizaciji ovog skupa i svake godine pomjera granice, pa je ove godine to naučni skup sa međunarodnim učešćem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...