Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je to bio FK „Mladost“ iz Velike Obarske, a već skoro godinu dana igraju za FK „Proleter“ iz Dvorova, veoma uspješno.

Andrej igra na poziciji napadala, dok mu brat Aleksa igra na mjestu štopera. Na turnirima u fudbalu koji su održani u 2023. godini u raznim gradovima, osvojili su po sedam medalja od kojih su dvije bronzane i pet srebrnih.

Kako ističu braća Novaković, fudbal je njihov život. Talenat za fudbal naslijedili su od djeda, tate, ujaka i strica – svi su bili vrhunski fudbaleri u svoje vrijeme.

Kako kažu, odlično uspjevaju da usklade treninge i školu. Odlični su učenici 5. razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj. Želja im je da dostignu velike uspjehe u fudbalu i da napreduju još više.

Braća Novaković žele da se zahvale svojim najboljim trenerima FK „Proleter“ iz Dvorova – Draganu Matiću i Darku Lukiću (njihov ujak, uzor i velika podrška u fudbalu), kao i svojim roditeljima koji su im, kako kažu, vjetar u leđa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име