U Bijeljini je počelo obilježavanje Evropske sedmice mobilnosti pod sloganom „Sačuvajmo energiju“, a za građane će od 16. do 22. septembra biti organizovane trke, biciklističke vožnje, rolerijada, ali i inkluzivni programi u kojima će učestvovati djeca sa poteškoćama u razvoju.

Ankica Todorović iz Odsjeka za LER i EI istakla je da je cilj obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti promocija aktivnih načina kretanja.

“Grad Bijeljina obilježava ovu sedmicu po šesti put, a drago nam je da su neke aktivnosti postale tradicionalne, poput biciklističke trke „20-ka za zdravlje“. Ove godine radimo uz podršku 13 partnera i 19 sponzora, imamo sadržaje za djecu svih uzrasta, ali i za djecu sa poteškoćama u razvoju. Želimo da pokažemo da možemo manje da koristimo automobile, da više pješačimo radi zdravlja, da vozimo bicikl, te da manje zagađujemo okolinu”, rekla je Todorović.

Šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine Milan Lazarević pozvao je građane da razmisle o svojim navikama kretanja i alternativnim vidovima prevoza.

“U planu nam je da uradimo studiju biciklističkog prevoza, kako bismo povezali biciklističke koridore prema Patkovači, Ugljeviku, Pavlovića putu, Rači, a nakon toga i u okviru centralnog gradskog jezgra”, rekao je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име