SKUD „Semberija“ iz Bijeljine, večeras je na Gradskom trgu u okviru Bijeljinskog korza, organizovao Javni čas kako bi sugrađanima pokazao jedan dio njihovih aktivnosti, ali i kako bi promovisao upis novih članova koji je u toku.

„Javni čas je vid promovisanja našeg upisa novih članova koji traje do 10. oktobra i namijenjen je za sve uzraste u folklor. Pored toga, vršimo upis članova u naš narodni orkestar. Ove godine planiramo da osnujemo dječiji mini-hor koji će voditi naša koleginica iz narodnog orkestra. S tim horom želimo da uradimo nešto drugačije u našem gradu, da to budu izvorne etno pjesme, odnosno da hor bude drugačiji od drugih koji se nalaze u našem gradu. Ova proba je namijenjena svim sugrađanima – mi poklanjamo ono što radimo svaki dan. Želimo da sugrađani vide kako mi to radimo i koliko djeca uživaju na našim probama, ali i da ih podstaknemo da postanu dio naše porodice“, rekao je Željko Đukanović, šef narodnog orkestra SKUD „Semberija.

Prema njegovim riječima, SKUD „Semberija“ ima oko 500 članova, a zainteresovanost mladih je sve veća.

„Do sada imamo već nekih stotinjak novoupisanih članova, najviše je djece, a imamo dosta upisa i u kategoriju veterana. Stvarno je veliki odziv posljednjih godina. Ako ovo bude išlo tokom kao do sada, mislim da ćemo imati „problem“ sa prostorijama, a i osobljem koje će to da radi“, rekao je Đukanović kroz osmijeh.

Branka Savčić, predsjednik SKUD-a „Semberija“ istakla je da posljednjih godina, redovno, početkom septembra prave Javni čas u Gradskom parku.

„Ove godine smo odlučili da se, u sklopu svih aktivnosti koje postoje u septembru na Gradskom trgu, i mi priključimo i da bude ljudima „na ruku“, da u prolazu vide „šta se to dešava“. Predstavljamo probu naših najmlađih, odnosno „Prvog dječijeg“ i naših polaznika od prošle godine. Ovo je najljepši mogući način da se mladi upoznaju šta to SKUD „Semberija“ radi“, objasnila je Savčićka.

Kako kaže, prošle godine u septembru je upisano 126 polaznika uzrasta šest do sedam godina.

„To je neuobičajeno veliki broj kada se sjetimo kako je prije nekoliko godina u prvom naletu bilo upisivano po 20 djece, što je tada bilo zabrinjavajuće. Krenuli smo neprimijetnu i neosjetnu kampanju i urodilo je plodom. Naša sve češća putovanja su sigurno privukla našu djecu. Očekujem i ove godine veliki odziv. Tek je 13. septembar i očekujemo do 15. oktobra da se njih još mnogo upiše“, istakla je Savčićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име