Formiranje nove sudske instance na nivou BiH – Apelacionog suda BiH, što je predviđeno novim Zakonom o sudovima, a za šta su saglasnost dali SNSD i njihovi partneri, još je jedno brutalno kršenje stavova Narodne skupštine Republike Srpske i NOVI PRENOS NADLEŽNOSTI.

Apelacioni sud u potpunosti je ogolio politiku lažnog patriotizma vlasti u Srpskoj. Državotvorna i nacionalno odgovorna politika nikako ne može biti politika laži i obmana.

Danas se nažalost ispostavlja da je priča o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, njihovom ukidanju i vraćanju neustavno prenijetih nadležnosti, bila samo uvertira da se na nivou BiH što bezbolnije formira još jedna sudska instanca – Apelacioni sud. Dok u Banjaluci pričaju o povratu nadležnosti, u Sarajevu isporučuju te iste nadležnosti.

Da li se još iko sjeća dolaska Ketrin Ešton u Banjaluku i “velike pobjede Republike Srpske“ jer je “dobila strukturalni dijalog o pravosuđu“?

Taj strukturalni dijalog i velika pobjeda, 15 godina kasnije, izrodili su Apelacioni sud. Da li iko pita građane da li su za još jedan prenos nadležnosti i formiranje Apelacionog suda BiH i šta misle o tome što je Dodik prihvatio zakone iz evropskih prioriteta, a da nije usvojen Zakon o Ustavnom sudu BiH? Kako stvari stoje, njegovi partneri iz Federacije nikada ga neće ni prihvatiti na dnevni red.

Republici Srpskoj treba odgovorna vlast koja neće lagati građane i koja će služiti svom narodu.

Retorika ove vlasti je patriotska, dok su im djela izdajnička i koruptivna. Sud i Tužilaštvo BiH su formirali 2005.godine, neustavnim prenosom nadležnosti, bez saglasnosti Narodne skupštine, a danas bi da isto tako formiraju i Apelacioni sud. Kada ga formiraju, vjerovatno će i njega „ukidati“ i raspisivati referendume. Zato, hajde da sad odmah raspišemo referendum o formiranju Apelacionog suda!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име