Danas je u prostorijama a.d. „Grad“ u Bijeljini održana 4. sjednica Organizacionog odbora 21. međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova „INTERAGRO 2023“, koji će se tradicionalno održati na sajamskom prostoru ATC-a u Bijeljini. Sastanku su prisustvovali svi članovi organizacionog odbora.

„Svih prethodnih deset godina, Privredna komora Vojvodine uzima aktivno učešće u „Interagru“ i zbog toga nam je dodatno drago što su prisustvovali današnjem sastanku. Već u martu ove godine krenuli smo sa ozbiljnim pripremama kada je u pitanju ovaj sajam koji će se održati od 20. do 22. septembra. Izložbeni prostor se prostire na 6.500 kvadratnih metara, od toga je 2.500 unutrašnji dio, a 4.000 je vanjski dio izložbenog prostora. Sa današnjim datumom, vanjski prostor je popunjen sa 97%, a unutrašnji sa 85%. Veliki broj privrednih subjekata iz Bijeljine, države i regiona će učestvovati na sajmu, sigurni smo da će biti i veliki broj posjetilaca. Očekujemo da će na sajmu biti preko 150 izlagača“, rekao je direktor a.d. „Grad“ Ratomir Draganić.

Posjećenost prošle godine je bila oko 10.000 posjetilaca, dok iz ovog preduzeća očekuju da će ovogodišnja posjeta biti još veća. Draganić je pozvao sve zainteresovane izlagače da se prijave na učešće na ovogodišnjem sajmu.

„Sajam poljoprivrede u Bijeljini je jedinstven sajam na prostoru RS. Mogao bih reći da je jedinstven i na prostoru BiH, s obzirom na to da se održava u Bijeljini koja je najveća žitnica u RS. Na sajmu poljoprivrede imaćete dosta toga da vidite, najnoviju mehanizaciju, opremu, sve ono što se koristi u poljoprivredi kako bi poboljšali svoju proizvodnju“, istakao je Zoran Maletić, predsjednik Organizacionog odbora „Interagro“.

Sreten Vučković, kao predstavnik Odjeljenja za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina rekao je da Gradska uprava snažno podržava ovogodišnji sajam kao što je i svake godine do sad, s obzirom na to koliko je značajna ovakva manifestacija na području Bijeljine.

„Kao i prethodnih godina, potrudićemo se da najznačajnije firme i institucije Vojvodine učestvuju na bijeljinskom sajmu „Interagro“. Naša dugogodišnja, partnerska saradnja sa Bijeljinom se nastavlja i ove godine i nadam se da će ova tradicija prerasti u višegodišnje prijateljstvo i da ćemo i ubuduće biti značajni partneri a.d. „Grad“ i sajmu u Bijeljini koji je pokazao da postaje veoma respektabilan sajam za ovaj dio Balkana“, rekao je Mladen Petković, Privredna komora Vojvodine.

Draga Šepa iz Privredne komore RS istakao je značaj bijeljinskog Sajma poljoprivrede i rekao da će Privredna komora RS i ove godine učestvovati na „Interagru“ i predstaviti privredu i privredna društva RS u najboljem svjetlu na zajedničkom štandu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име