Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose „Večernje novosti“ čiji je Vučelić glavni urednik.

Milorad Vučelić je u kratkoj izjavi za Večernje novosti, list čiji je glavni urednik, obrazložio odluku da napusti klub.

„Vršio sam (funkciju) je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti – više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali“, naveo je Vučelić.

Doskorašnji predsednik crno-belih je na čelo velikana iz Humske došao 2016. godine, a prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsednika.

Pod njegovim kormilom Partizan je osvojio titulu šampiona Srbije u sezoni 2016/2017. Takođe, tri puta su crno-beli podizali trofej Kupa Srbije – 2017, 2018 i 2019. godine.

Tokom Vučelićevog mandata Partizan je u dva navrata igrao u grupnoj fazi Lige Evrope i isto toliko puta u Ligi konferencija. Tokom nastupa u najmlađem evropskom takmičenju izborena su i dva učešća u eliminacionoj fazi.

Organizovani navijači Partizana sa južne tribine od početka aktuelne sezone bojkotuju utakmice crno-belih i zahtevaju smenu uprave kluba, nezadovoljni rezultatima, opštim stanjem u Humskoj, ali i previsokim cenama sezonskih ulaznica.

Nakon ubdljivog poraza u Danskoj, gde ja Partizan poražen sa 5:0 od Nordsjelanda u prvom meču baraža za plasman u grupnu fazu Lige konferencije, „Grobari“ su za četvrtak najavili protestnu šetnju od Terazijske česme do upravne zgrade na severnoj strani Stadiona u Humskoj 1.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име