MINISTAR NEŠIĆ: Žice i ograde nikome nisu dobro donijele, potrebno naći drugo rješenje

Datum:

Share post:

MINISTAR NEŠIĆ: Žice i ograde nikome nisu dobro donijele, potrebno naći drugo rješenje

-Smatram da to nije dobro rješenje i da je to loša poruka zapadnom Balkanu, samim time i BiH, rekao je, ministar bezbjednosti Nenad Nešić.

Upravljanje migracijama i snažna zaštita vanjskih granica Evropske unije bila je glavna tema na samitu Evropskog vijeća.

Otvoreno protivljenje

Prijedlogu Austrije da se se novcem EU finansira i ograđivanje vanjskih granica žicom usportivio se premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je rekao da ova država ne želi žicu na granici prema BiH.

U izjavi za portal „Avaza“ ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić također je rekao da smatra da ograđivanje granice žicom ne šalje dobru poruku te da se tome protivi i kao ministar, ali i kao čovjek.
– Smatram da to nije dobro rješenje i da je to loša poruka zapadnom Balkanu, samim time i BiH. Nama treba više integracija, a ne više prepreka i ograda. Smatram da EU treba da otvori vrata za finansiranje sredstava za nadzor, kao što su kamere ili detektori kretanja ljudi – rekao je Nešić.

Usmjeriti sredstva

Podsjetio je da Evropska unija ima budžet od šest milijardi eura namijenjen zaštiti vanjskih granica za period od 2021. do 2027. godine.

– Korisnije je da ulaže u neka sredstva nego u žice i ograde. Žice i ograde nikome nisu dobro donijele, pa neće ni EU, a pogotovo ne zapadnom Balkanu – zaključuje Nešić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bojić, Amidžić i Dodik održali sastanak u Bijeljini sa predsjednicima Mjesnih odbora SNSD (foto)

U Bijeljini su sinoć (srijeda, 24. april 2024.) boravili funkcioneri SNSD Miroslav Bojić, Srđan Amidžić i Igor Dodik. Potpredsjednik...

PU BIJELJINA: Promjena radnog vremena Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju vozila

Saopštenje Policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: ”Policijska uprava Bijeljina obavještava građane da je radno vreme na lokaciji za...

Dramska sekcija “Virus“ bijeljinske Gimnazije se predstavom “Gidionov čvor“ predstavila bijeljinskoj publici (foto)

U Bijeljini je u prepunoj sali Centra za kulturu ’’Semberija’’ održano Drugo festivalsko veče "Udahni kulturu’’ a publici...

VUČIĆ: Žele kolektivnu kaznu za srpski narod – Njemačka najangažovanija (foto)

Predsjednik Aleksandar Vučić nastavio je u Njujorku razgovore sa zvaničnicima UN i zemalja članica u borbi protiv usvajanja...