BIJELJINA: Kandidati PUS posjetili KUD “Dvorovi“ u Dvorovima

Datum:

Share post:

Kandidati Pokreta Uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima u okviru kampanje “Izaberi zdravlje” posjetili su Kulturno-umjetničko društvo „Dvorovi“ u istoimenom selu, prisustvovali probi, družili se sa članovima društva i razgovarali o tradiciji, kulturi i našim običajima.

– Ovo kulturno umjetničko društvo, ponosno čuva, njeguje i prezentuje naše običaje, tradiciju i obilježja kroz pjesmu, igru i muziku. Organizator je brojnih manifestacija među kojima su najznačajnije humanitarne akcije. PUS podržava rad ovakvih organizacija. Oni su najbolji ambasadori naše zemlje i običaja širom svijeta, rekla je doc dr Živka Malić prilikom ove posjete.

Kulturno umjetnički rukovodilac KUD-a “Dvorovi” Slobodan Jekić, koji je bio prosvjetni radnik skoro 40 godina evocirao je lijepe uspomene na svoje dobre đake.

– Moja učenica Živka bila je ekstra đak i kada sam prije neki dan pročitao šta je sve postigla, bio sam ponosan. Siguran sam da bi bila među najistaknutijim poslanicima u skupštini Republike Srpske. Moju potpunu podršku ima Pokret Uspješna Srpska sa svojim kandidatima. Ova partija na čelu sa dr Zlatkom Maksimovićem ima svijetlu budućnost, rekao je Jekić i dodao da od 2004. godine otkako je ovo društvo osnovano, niko ih nije pobijedio širom Evrope, ne samo Semberije i Republike Srpske, i da pored brojnih nagrada i priznanja i dalje imaju neuslovne prostorije.

TESTNA REKLAMA

– Ovo društvo ima izuzetne rezultate i ne zaslužuje da radi u ovakvim uslovima. Upućujem ovom prilikom apel da se ovo sredi a kada se hoće, sve se može. Narod koji ne pamti prošlost i ne njeguje kulturu, nema sigurnu budućnost. U Dvorovima je i naša Banja u koju svakako moramo uložiti više kako bi bila prepoznata ne samo u Republici Srpskoj, već u cijelom regionu, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović.

Ulaganje u kulturu se uvijek isplati, što potvrđuju zapaženi rezultati koje članovi KUD-a “Dvorovi`“ ostvaraju godinama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...