500 poljoprivrednih proizvođača iz Semberije otputovalo na 90. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu (foto)

Datum:

Share post:

U organizaciji Gradske uprave, poljoprivredni proizvođači iz cijele Semberije jutros su krenuli put Novog Sada, na 90. po redu međunarodni Sajam poljoprivrede.

-Sa mojim dobrim narodom, vrijednim domaćinama, časnim semberskim poljoprivrednicima, krenuo sam put Novog Sada gdje se održava 90. Sajam poljoprivrede. Gradska uprava je organizovala posjetu sajmu za sve zainteresovane poljoprivrednike, odlazak podrazumijeva obezbjeđen prevoz, ulaznice za sajam i potom predah i druženje na ručku. Uvijek uz narod, volim ove čestite ljude, bore se za hljeb sa sedam kora, ali osmijeh ne izostaje, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Na međunarodni sajam poljoprivrede krenulo je oko 500 poljoprivrednih proizvođača iz Semberije.

U Novom Sadu danas je juče otvoren 90. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem nastupa više od 1.100 izlagača iz 27 zemalja, uz 14 kolektivnih izložbi, a zemlja partner je Italija.

Poljoprivredni proizvođači iz Semberije će na na poljoprivrednom sajmu imati priliku da posjete izložbu poljoprivredne mehanizacije, nacionalnu izložbu stoke, izložbu organskih proizvoda, i proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta kao i izložbu genetskih potencijala.

Takođe na sajmu u Novom Sadu poljoprivredni proizvođači iz Semberije će imati priliku da vide i da se upoznaju sa najsavremenijom poljoprivrednom mehanizacijom, uz napomenu da je ovo jedan od najboljih poljoprivrednih sajmova.

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu traje do petka, 26.maja. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...