Danas je u Bijeljini održan međustranački sastanak predstavnika odborničkih klubova i stranaka koje čine Skupštinu Grada Bijeljine gdje je dogovoreno da 27. redovna sjednica Skupštine bude održana u četvrtak, 4. aprila u 10.00 časova.

„Biće poprilično obiman materijal. Imamo 46 novopristiglih tačaka Dnevnog reda, imamo 20 tačaka koje su ostale sa prethodnih sjednica. Uglavnom su to u pitanju izvještaj, prije svega, Gradske uprave i preduzeća gdje Gradonačelnik imenuje predstavnike državnog kapitala, koji se nisu pojavili na prethodnim sjednicama, pa je zbog nedolaska predlagača ili predstavnika predlagača ove tačke skidane sa Dnevnog reda. Dakle, ukupno očekujemo 66 tačaka Dnevnog reda. Stručna služba Skupštne grada će već u toku današnjeg dana dostaviti sve materijale odbornicima elektronskim putem. U toku sutrašnjeg dana će dobiti zvanično Poziv i priloge materijale, tako da će odbornici imati apsolutno dovoljno vremena da se pripreme za narednu sjednicu Skupštine grada“, rekao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Kako je naveo, na Dnevnom redu će se naći izvještaji institucija, čiji je osnivač Skupština Grada – Razvojna agencija, Muzeja Semberija i SKUD Semberija, Narodne biblioteke, Centar za kulturu „Semberija“, Javno preduzeće „Vode“, Turističke organizacije, kao i izvještaji Gradonačelnika i Gradske uprave Grada Bijeljina.

„Tu je i niz tačaka imovinsko-pravne, a niz tačaka koje su komunalne prirode… prosječna građevinska cijena jednog kvadratnog metra, naknada za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, dakle Prijedlog odluke o visini ove naknade. Dalje, informacije od strane Policijske uprave Grada Bijeljna o javnom redu i miru, o bezbjednosti, stanju kriminaliteta, aktivnost na suzbijanju narkomanije i drugih društveno-štetnih pojava, niz programa će se naći na Dnevnom redu, prije svega, program izgradnje i održavanje javne rasvjete za 2024. godinu, održavanje javnih saobraćajnica, kao i Prijedlog programa korištenja sredstava prikupljenih na osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta i Prijedlog programa posljednjih sredstava za razvoj preduzetništva…“, istakao je Đurđević i dodao da se nada da će sjednica proteći u konstruktivnoj atmosferi, da će biti usvojene sve one odluke koje su u interesu svih građana i Grada, bez obzira na to ko je predlagač.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име