33. sjednica Skupštine Grada Bijeljina: KREDIT od 7 miliona KM za KAPITALNE PROJEKTE

Datum:

Share post:

Najvažnija tačka na 33. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, koja će biti održana 31. oktobra, biće rebalans gradskog budžeta za 2019. godinu, zbog kreditnog zaduženja koje je odobreno Gradu u iznosu od oko 7.000.000 KM, izjavio je predsjednik Skupštine Slaviša Marković nakon današnjeg sastanka predstavnika političkih partija u gradskom parlamentu.

Marković je pojasnio da svaka promjena u budžetu, veća od 10 odsto, zahtijeva rebalans.- Riječ je o zaduženju koje smo usvojili na jednoj od prethodnih sjednica. Od navedenih sedam miliona, dva miliona biće iskorištena za putnu infrastrukturu, dva miliona za Regionalnu deponiju „Eko-dep“, odnosno izgradnju nove sanitarne ćelije, a 500.000 KM namijenjeno je Gradskoj toplani za izgradnju toplovodne mreže i pripremu za prelazak sa korišćenja čvrstog goriva na upotrebu gasa – naveo je Marković.

Slaviša Marković

On je dodao da će 500.000 KM biti upotrijebljeno za izgradnju upravne zgrade JKP „Gradsko groblje“, a po milion maraka za rekonstrukciju zgrade Sokolskog doma i premještanje radionica Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Atinske ulice u Račansku ulicu.

– Budžet Grada Bijeljina je stabilan, nemamo problem sa likvidnošću, niti neizvršene obaveze, a očekujemo da u toku dana dobijemo saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za nacrt budžeta za 2020. godinu, pa će i ova tačka biti uvršćena u dnevni red 33. sjednice Skupštine. U nacrtu budžeta za narednu godinu povećali smo rashodovnu stranu Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, što znači da se sljedeće godine mogu očekivati nove investicije u infrastrukturu – naglasio je Marković.

TESTNA REKLAMA

Među tačkama koje će odbornici Skupštine grada Bijeljina razmatrati 31. oktobra, biće izvještaji o poslovanju JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ i AD „Komunalac“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...