Danas je u Bijeljini održan Međustranački sastanak predstavnika političkih stranaka, koji su se dogovorili da 24. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina bude održana u utorak, 14. novembar.

„Bili su prisutni predstavnici političkih partija RSS, US, DEMOS, SNSD, Pokret za Bijeljinu, SDS Semberija, SP, DNS, NPS i SDA. Dakle, predstavnici skupštinske većine. Pozvani su bili i ostali. Klub odbornika SDS je opravdao svoje odsustvo, ostali se nisu javljali, a nismo ni sigurni da li je i u kom obimu postoji Klub PDP, s obzirom na to da je dio odbornika PDP prešao u Narodni front Jelene Trivić, tako da ćemo vidjeti u kom će to pravcu dalje ići. Pozvani su i Gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave, kao predlagači većine tačaka, a i ovaj put su nisu pojavili“, rekao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Za 24. redovnu sjednicu do sada je spremno 45. tačaka Dnevnog reda i, prema riječima Đurđevića, veoma obiman materijal. 

„Narednu sedmicu ćemo iskoristiti za analizu materijala, konsultacije u okviru klubova odbornika kako bismo bili u mogućnosti da donesemo sve odluke koje Skupština Grada treba da donese. Mislim da na neki način možemo očekivati redefinisanje lokalnih politika, bar od strane koalicije skupštinske većine oko nekih važnih tačaka“, kaže Đurđević.

Đurđević ističe da su u skupštinsku proceduru upućene tačke koje su trebale biti razmatrane početkom godine, kao što je Prijedlog plana izgradnja komunalne infrastrukture. Takođe, u skupštinsku proceduru je ponovo upućena tačka poskupljenja odvoza otpada.

S obzirom da je, poslije dužeg vremena, u skupštinsku proceduru dostavljen materijal od strane Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, Đurđević ne smatra to „znakom dobre volje“ već je do toga došlo zbog činjenice da se „određene stvari i tačke ne mogu realizovati bez skupštinskih odluka“

„Nemoguće je te tačke razmatrati i usvajati bez prisustva predlagača – Gradonačelnika ili predstavnika predlagača. Ni u prethodnom periodu nismo išli u pravcu opstrukcije iako je bilo takvih komentara. Još uvijek nismo dobili tačku rebalansa budžeta, odnosno Nacrt rebalansa budžeta za 2023. godinu. Postupak oko rebalansa budžeta je obiman materijal i postavlja se pitanje, čemu je svrha usvajanja rebalansa na kraju godine. To može samo biti „peglanje“ i davanje legitimiteta onoga što je urađeno u prethodnom periodu – probijanje budžetskih stavki“, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име