Aleksandar Đurđević, predsjenik Skupštine Grada Bijeljina

23. sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 13. septembra u 10.00 časova u Skupštinskoj sali Centra za kulturu “Semberija”, dogovorili su danas odbornici u SG Bijeljina.

Na današnjem Međustranačkom sastanku, dogovoreno je da će se na Dnevnom redu naći 18 tačaka o kojima će raspravljati odbornici u Skupštini Grada Bijeljina.

Od bitnijih tačaka izdvojena je Prijedlog zaključka o dodjeli gradskih nagrada i priznanja.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, izjavio je da će Svečana sjednica Grada biti održana 24.septembra na Dan Grada, od 12.00 ili 14.00 časova, s obzirom da je nedjelja.

Tačke Dnevnog reda koje nisu obrađene na prethodnoj 22. sjednici, odnosno njih 14,  trebalo bi da budu obrađene na 23. redovnoj sjednici Skupštine Grada, ukoliko budu prisutni predlagači tačaka, odnosno, Gradonačelnik. 

„Evidentno je da Gradska uprava nije dostavila nikakav novi materijal za ovu redovnu Sjednicu Skupštine Grada, iako je bilo zaista važnih tačaka koje po planu i programu rada treba razmatrati. Neke tačke koje su se trebale razmatrati u januaru i februaru, u skladu sa važećim propisima, još nisu dostavljene i nisu razmatrane, kao što je Program izgradnje komunalne infrastrukture, Prijedlog odluke o prosječnoj građevinskoj cijeni jednog kvadratnog metra, Prijedlog odluke o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskoj zemljišta… To su sve odluke koje se usvajaju na početku godine i važe za tu godinu. Gradska uprava ih još nije dostavila, kao nijedan drugi materijal za ovu redovnu sjednicu Skupštine Grada, iako sam ja kao predsjednik Skupštine uputio podsjetnik 3. avgusta sa tačno navedenim tačkama koje treba da budu dostavljene, kao i urgenciju dana 23. avgusta“, rekao je Đurđević, te dodao da nije upoznat da li je u pitanju nerad uzrokovan odmorima ili opstrukcija organa lokalne samouprave.

On je istakao da zbog nedostavljanja materijala trpe samo građani Bijeljine.

Kada je riječ o dodjeli nagrada i priznanja, Gradska uprava, odnosno, Gradonačelnik takođe nije dostavio prijedloge, te u skladu sa tim neće biti nagrađenih po prijedlogu Gradonačelnika i Gradske uprave.

Đurđević odgovorno tvrdi da je Skupština Grada dala svoj maksimalni doprinos normalnom funkcionisanju Grada time što je usvajala sve tačke koje su u interesu građana, bez obzira na politička neslaganja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име