Mjesna zajednica Dvorovi apsolutni je pobjednik festivala “ Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“

Mjesna zajednica Dvorovi apsolutni je pobjednik Festivala “ Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“, te je ponosni dobitnik glavne nagrade u vrijednosti od 300.000 KM kroz infrastrukturne projekte koje će pomenuta zajednica kandidovati Gradskoj upravi grada Bijeljina. 

Isto veče proglašeni su pojedinačni  pobjednici u kategoriji – Narodne igre, a koji su osvojili vrijedne novčane nagrade.

Drugo finalno veče okupilo je igrače iz čak 12 KUD-ova, koji su se borili za prvo, drugo i treće mjesto, odnosno, pojedinačne novčane nagrade u kategoriji “Narodne igre”.

Finalna borba za titulu "najbolji među najboljima"

Mjesna zajednica Dvorovi apsolutni je pobjednik festivala “ Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“

Bilo da je riječ o dječijim ili omladinskim ansamblima, svi takmičari su došli spremni i odlučni u namjeri da se bore do kraja za titulu najboljih među najboljima.

Dobra posjećenost na finalnoj večeri, navijači koji svim srcem navijaju za svoje favorite, samo su dodatno zagrijali atmosferu u velikoj sali Centra za kulturu. A pred stručnim žirijem je bila jedna teška i uzbudljiva noć.

Na prvoj finalnoj večeri proglašeni su pojedinačni pobjednici u kategorijama – INSTRUMENTI, PJEVANJE I ZNANJE.

Drugo finalno veče se odlučivalo o pojedinačnim pobjednicima za kategoriju – NARODNE IGRE.

Međutim, ono što je izazvalo najveću pažnju javnosti jeste ta glavna nagrada u vrijednosti od 300.000 maraka, koja se odnosi samo na takmičarske ekipe koje su u punom sastavu ušle u finale, te imaju takmičare u svim disciplinama. Ova nagrada nije “živ novac”, već mogućnost da pobjednička Mjesna zajednica kandiduje projekte u vrijednosti pomenutog nagradnog fonda.

Podsjećamo, sjajnu petorku visoko rangiranih, na osnovu ocjena stručnog žirija, činile su ekipe: Dvorovi, Janja, Velika Obarska, Ujedinjena sela i Dragaljevac.

Specijalni gosti stručnog žirija su bili koreograf Dragoman Medulović Proka i poznati glumci Aleksandar Stojković Piksi i Ljiljana Stjepanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će naredni festival biti održan u februaru naredne godine, te da zainteresovane ekipe mogu početi uveliko sa pripremama.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име