Pozorištance Maslačak u Bijeljini, nakon skoro deset godina postojanja i izvođenja predstava za djecu, došlo je na ideju da, pored predstava našim najmlađim sugrađanima pruži još nešto drugačije i posebno.

„Dugo smo razgovarali o tome, davali ideje i prijedloge šta bismo mogli, pored predstava da pružimo najmlađima. S obzirom na to da smo već postali poznatljivi po maskotama, junacima iz omiljenih dječijih crtanih filmova, koji dolaze na rođendane, rade animacije kao što su crtanje po licu, džumbus animatori, kao i predstavama koje drugari imaju priliku da gledaju svake nedjelje od 12.00 časova na sceni Centra za kulturu „Semberija“, odlučili smo da otvorimo nešto što će imati sav taj sadržaj u jednom. Ideju o otvaranju rođendaonice ovakvog tipa pripisujemo našoj direktorici Maji Antić“, rekli su za Dešavanja u Bijeljini iz Pozorištanceta „Maslačak“.

Maslačak rođendaonica je od početka zamišljena kao mjesto gdje ćemo se djeci omogućiti da „pobjegnu“ od današnje moderne tehnologije, klasičnih rođendaonica i igraonica sa toboganima, lopticama…

„Tokom iznajmljivanja termina u rođendaonici, dobijate sve što je potrebno za rođendan. U naše pakete je uključen program u trajanju od tri sata sa animatorom, maskote, animacija, crtanje po licu, ali to sve po želji slavljenika. Nešto što je posebno i što svakako želim istaći, jeste to da kod nas u rođendaonici, možemo organizovati tematske rođendane. Tako da ukoliko volite Patrolne šape, Pepu praseta, Mašu i medu, princeze, gusare… imaćete to zadovoljstvo da neki od Vaših junaka radi rođendan i zajedno sa Vama napravi rođendansku žurku za pamćenje. Animator je maksimalno posvećen djeci i u zavisnosti od uzrasta planiraju se igre u kojima aktivno učestvuju svi drugari. Igre su takmičarskog tipa, pojedinačne, u parovima, u timovima… Pokušavamo da kroz igre i rođendansku žurku naučimo djecu timskom radu i drugarstvu. Uglavnom, tok rođendana i igre animator dogovara sa slavljenikom. Trudimo se da ispunimo sve želje. Svakako, omiljeni dio svakog drugara jeste maskenbal, modna revija, kao i karaoke žurke u kostimima po kojima smo već postali poznati. Jako cesto se dešava da se tokom rođendana i roditelji priključe igrama, maskenbalu… Tada već znamo da radimo pravi posao, pravimo odlične zurke i za mlađe, ali i naše starije drugare“, istakli su iz Pozorištanceta.

S obzirom na to da je „Maslacak“ već postao prepoznatljiv u gradu, ali i šire, prvenstveno kao pozorište za djecu, nerijetko drugari na rodjendanima budu oduševljeni zato što neko od glumaca njihovih omiljenih predstava sa njima proslavlja rođendan i prave najbolje žurke.

„Posao animatora ne može svako da radi, to je posao koji istinski moraš da voliš. Mi uvijek volimo reći, da su djeca najiskrenija publika i kritičari, tako da ovaj posao ili moraš da voliš ili ne – između ne postoji“, zaključili su iz Pozorištanceta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име