Predsjednik Gradskog obora SNSD Miroslav Milovanović obratio se danas javnosti kratkom objavom na X mreži: „Baš je zanimljivo čuti šta „tajno“ o SNSD priča bivši partner sa lokala, nakon što smo koaliciju raskinuli. Predlažem im da vrate funkcije, odu u opoziciju i počnu javno pričati. Nema smisla da se muče na direktorskim funkcijama i da se pate u UO i NO (upravnim i nadzornim odborima).“.

Milovanović u objavi nije precizirao na kog partnera iz, bivše, široke koalicije 14 stranaka tačno misli, niti o kakvim „tajnim“ razgovorima, kada i gdje održanim, je riječ.

SNSD je nedavno raspustio Koaliciju „Dogovor za Bijeljinu“ koja je formirana 2020. godine, odmah nakon provedenih lokalnih izbora. Ona je omogućavala stabilnu skupštinsku većinu i politički i idejno bila suprotstavljenu gradonačelniku Ljubiši Petroviću.

Do javno vidljivog razmimoilaženja u Koaliciji došlo je, djelimično, tokom februara i marta ove godine, prilikom provođenja referenduma za opoziv gradonačelnika Petrovića, ali i posle…

SNSD BIJELJINA stavio ’’AD AKTA’’ koaliciju „Dogovor za Bijeljinu’’ i sva dokumenta proistekla iz te koalicije (foto)

Jedna od stranaka tada, prvo nije prisustvovala javnom potpisivanju programskih načela za opoziv, ali je to učinila nakon razgovora sa SNSD.

Bijeljinu i Semberiju tokom naredne godine očekuju izbori za gradonačelnika i odbornike u Skupštini grada. Ako je suditi po političkim procesima koji su započeti, pripreme za izbore već počinju i moguće je prekomponovanje lokalne političke scene. Bar u određenoj mjeri…

Jedno od, vrlo značajnih pitanja, o kojem će se voditi rasprava je, i ko će biti kandidovan za gradonačelnika Bijeljine, odnosno ko može obezbijediti široku podršku građana za svog kandidata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име