Miloje Nikolić „enciklopedija“ geneze FK “Proleter“ iz Dvorova

Miloje Nikolić, učitelj, Miloje Nikolić diplomirani defektolog, Miloje Nikolić sekretar Mjersne zajednice Dvorovi, Miloje Nikolić sportista, Miloje Nikolić direktor Osnovne škole u Dvorovima i na sve to izvanredan govornik i faktograf sela Dvorovi. To je naš Miloje.

U ovom tekstu ćemo se baviti samo Milojinom sportskom biografijom a o ostalim napisanim epitetima, nekom drugom prilikom.

Miloje je kao dječak, skupa sa svojim vršnjacima imao teško djetinstvo, siromaštvo, ali igranje fudbala kao dječaka a kasnije i odraslog mladića mu je davalo snagu za nove uspjehe. Polako je stasavao u visomkog i jakog čovjeka koji je imao sve potrebne preduslove za bavljenje fudbalom.

Počeo je sa igranjem fudbala krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina dvadesetog vijeka sa generacijom koja je tada stvarana u Dvorovima i koja je započela prvo redovno takmičenje.Bio je centarfor i jedan od golgetera te generacije. Učestvovao je sa ekipom u redovnom takmičenju sreza Brčko i tada osnovanom takmičenju „Kup Zadrugara“.

ČETVRTI S LIJEVA U GORNJEM REDU.

Međutim, u to vrjeme teška bolest, odvukla ga je od Dvorovljanskog fudbalskog igrališta u razne bolnice i sanatorijume a kasnije na školovanje, pa nije pružio maksimum u Proleteru. Po završetku školovanja, nastanio se u Puškovcu,kod Koraja, gdje je radio kao učitelj a onda započeo ponovnu fudbalsku karijeru u FK “Bratstvo“ iz Koraja.

Svo ovo vrijeme, Miloje nikada nije kidao veze sa svojim selom i uvjek kada je dolazio na odmore družio se sa fudbalom, igrao prijateljske utakmice a početkom osamdesetih godina se vraća u Dvorove i postaje sekretar Mjesne zajednice. Odmah se uključio u rad Uprave kluba gdje pruža nesebičnu podršku i gdje postaje jedna od važnih karika bitisanja kluba.

Pored svih ovih opisa,on je izuzetna „enciklopedija“ geneze Dvorova, Dvorovljana, Proletera, Kulturno umjetničkog društva i drugih aktivnosti. Prosto je milina sjediti u njegovom društvu i slušati njegove tečne i poučne priče kako o istoriji sela tako i o ljudima i njihovim zaslugama i osobinama. Nadamo se da ćemo nekada moći pisati i o tome, piše istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име