Gradonačelnik Bijeljine se javnosti obratio na svom zvaničnom FB nalogu sa temom realizacije projekta Trga kralja Petra I Karađorđevića čiji post prenosimo u cjelosti, te tekst svrstavajući u najavljenu gradonačelnikovu rubriku “ Da li ste znali“:

Da li ste znali?

Od danas počinjemo sa najavljenom rubrikom “Da li ste znali” i prva tema ove rubrike biće gradski Trg kralja Petra I Karađorđevića.

Pa idemo redom:

– Da li ste znali da je rekonstrukcija Trga započeta izborne 2020. godine bez sprovedene javne nabavke (gradnja Trga je započeta, a istovremeno je tekla javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača???)?
Izvođač radova je bila firma DOO “Most” Bijeljina

– Da li ste znali da je ugovor za rekonstrukciju Trga potpisan tek 14.12.2020. godine između tadašnjeg zamjenika gradonačelnika Marka Mihajlovića i firme “Most” (ja zvanično stupam na dužnost 29.12.2020.godine)

– Da li ste znali da firmi “Most” nije isplaćena nijedna marka za izvedene radove i da je firma “Most” tužila Grad?

– Da li ste znali da je firma “Most” dobila Grad na sudu i da je baš danas za vrijeme mog mandata sa računa Grada skinuto ukupno 452.781,80 maraka za naplatu radova, kamate i takse (u prilogu izvod finansijskih transakcija-sve crno na bijelo)!

– Da li ste znali da nikada niko nije odgovarao za kršenje Zakona o javnim nabavkama u ovom slučaju? I ovo je bio standard, dogovori iza kulisa!

I eto te 2020.godine urađena je rekonstrukcija Trga (popločavanje, elektro-radovi, postavljen mobilijar – klupe, sređivanje zelenih površina) i ovo je najavljeno i predstavljeno kao kapitalni projekat u uređenju našeg Grada, e pa taj kapitalni projekat je plaćen za vrijeme mog mandata, tako da ću teatralno ponovo presijeći crvenu vrpcu i otvoriti Trg!

Danas isplaćujem za vrijeme svog mandata ranije radove, kredite, ranije dugove, sudske presude, nemam skupštinsku većinu, nemam podršku republičke vlasti, jednu marku nismo vidjeli iz republičkog budžeta, došao sam na prazno opustošeno polje, ne na livadu već na polje, ali Bijeljina nikada se nije više razvijala u svakom smislu te riječi u skladu sa mogućnostima i ingerencijama lokalnog nivoa!

Dakle da se zna – izgradnja i rekonstrukcija Trga je urađena i isplaćena za vrijeme mandata Ljubiše Petrovića!

Narednih dana idemo dalje, vjerujte mi, biće ovo najinteresantnija rubrika ikada!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име