๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฎ ๐—•๐—ถ๐—› ๐˜‚ ๐—ณ๐˜‚๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐˜‚

Fudbaleri Sarajeva u okviru 9. kola Premijer lige BiH, savladali su fenjeraลกa Zvijezdu 09 โ€“ 2:0. Sarajevo je oba pogotka postiglo u prvom dijelu susreta.

Najslabiji tim u Premijer ligi naฤeo je Renan Oliviera u 24. minutu. Amar Beganoviฤ‡ centrirao je sa desne strane, izmeฤ‘u dva igraฤa Zvijezde 09 najviลกi u skoku u kaznenom prostoru gostiju bio je Oliviera koji je loptu glavom sproveo iza leฤ‘a golmana Zvijezde 09 Luke Damjanoviฤ‡a za voฤ‘stvo โ€“ 1:0.

Zvijezda 09 u 20. minutu pokuลกala je preko Vadzea Gudsvila ali je njegov udarac zavrลกio pored gola Sarajeva. Minut kasnije Sarajevo je uzvratilo istom mjerom, Mirza Mustafiฤ‡ je ลกutirao ali je lopta iลกla po sredini gola pa je vratar Zvijezde 09 Damjanoviฤ‡ bez veฤ‡eg napora otklonio opasnost od svog gola. U 43. minutu makedonski internacionalac u Zvijezdi 09 imao je priliku nakon jedne upotrebljive lopte, ali je njegov udarac zavrลกio preko gola domaฤ‡ih.

U 44. minutu Sarajevo dolazi do drugog pogotka, Oliveira je sjajno razmijenio dupli pas sa Slaviลกom Radoviฤ‡em koji je proลกao pored ฤetiri igraฤa Zvijezde 09, faktiฤki cijela zadnja linija gostiju je ispala iz igre, a Radoviฤ‡ je kao tane uletio u ลกesnaesterac te mu nije bilo teลกko pogoditi suprotan ugao indisponiranog golman gostiju iz etno sela kraj Bijeljine Damjanoviฤ‡a za โ€“ 2:0.

U nastavku susreta neลกto slabiji tempo u odnosu na prvi dio susreta. Sarajevo je pokuลกavalo da poveฤ‡a prednost ali bez veฤ‡eg uspjeha. U 51. minutu golman Zvijezde 09 Luka Damjanoviฤ‡ poigravao se sa loptom, zatim je pogrijeลกio u predaji, lopta dolazi do napadaฤa Sarajeva Daniela Avramovskog koji ลกutira i kada su svi na stadionu “Koลกevo“ vidjeli loptu u mreลพi, ona se odbila od stative u gol aut.

Do kraja susreta izvrลกeno je nekoliko izmjena na obije strane, ali Sarajevo je bez veฤ‡ih problema saฤuvalo steฤenu prednost iz prvog poluvremena i na kraju zasluลพeno su upisali tri vrijedna boda. Trener Zvijezde 09 Mihajlo Jurasoviฤ‡ je upisao 8. poraz u poslednjih 9 kola na klupi Zvijezde 09.

Nakon odigranog 9. kola Sarajevo ima 16 bodova i trenutno je drugoplasirani tim Premijer lige BiH, a Zvijezda 09 je ostala na tri boda i zakucana za dno premijerligaลกke ljestvice.

๐—ฆ๐—”๐—ฅ๐—”๐—๐—˜๐—ฉ๐—ข โ€“ ๐—ญ๐—ฉ๐—œ๐—๐—˜๐—ญ๐——๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿต ๐Ÿฎ:๐Ÿฌ (๐Ÿฎ:๐Ÿฌ)

๐—ฆ๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—น๐—ฐ๐—ถ: Oliviera u 24, Radoviฤ‡ u 44. minutu. Stadion: “Asim Ferhatoviฤ‡-Hase“ u Sarajevu. Gledalaca: 6000. Sudija: Ernis Dลพemidลพiฤ‡ (Goraลพde). ลฝuti kartoni: Subaลกiฤ‡, Kajode, Karaklajiฤ‡ (Zvijezda 09).

๐—ฆ๐—”๐—ฅ๐—”๐—๐—˜๐—ฉ๐—ข: Rogiฤ‡, Oliviera (od 80. ฤŒatakoviฤ‡), Hasiฤ‡ (od 71. Keremeh), Beganoviฤ‡, Radoviฤ‡, Avramovski (od 63. Penaranda), Aniฤiฤ‡, ฤuriฤkoviฤ‡, Buljubaลกiฤ‡, Ziljkiฤ‡ (od 71. Anฤ‘uลกiฤ‡), Mustafi (od 80. Julardลพija).

๐—ญ๐—ฉ๐—œ๐—๐—˜๐—ญ๐——๐—” ๐Ÿฌ๐Ÿต: Damjanoviฤ‡, Jevremoviฤ‡ (od 77. Raฤiฤ‡), Blaลพeviฤ‡ (od 58. ฤorฤ‘eviฤ‡), Subaลกiฤ‡ (od 46. Saliman), Veliฤkoviฤ‡, Gudsvil (od 70. Milovanoviฤ‡), Ostojiฤ‡, Karaklajiฤ‡, Sane, Maksimoviฤ‡, Danoski (od 58. Raca).

U narednom kolu Sarajevo gostuje ลฝeljezniฤaru, dok ฤ‡e Zvijezda 09 ugostiti Tuzlu siti.

Deลกavanja u Bijeljini
Izvor: Sportske Aktuelnosti

POSTAVI ODGOVOR

ะผะพะปะธะผะพ ัƒะฝะตัะธั‚ะต ัะฒะพั˜ ะบะพะผะตะฝั‚ะฐั€!
ะพะฒะดั˜ะต ัƒะฝะตัะธั‚ะต ัะฒะพั˜ะต ะธะผะต