ЈOVIČIĆ, DNS: Biću predsjednik svih građana

Datum:

Share post:

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je, u emisiji Srpska bira na Radio-televiziji Republike Srpske, da će ako bude izabran, biti predsjednik svih građana Republike Srpske.

– Neću dijeliti građane na to da li su glasali za mene ili ne – rekao je Јovičić.

Istakao je da je spreman da razgovara sa svima u Republici Srpskoj, BiH, bilo gdje u svijetu, u interesu Republike Srpske.

– Moj cilj jeste da vratim dostojanstvo predsjednika Republike Srpske, i da ga vratim u okvire Ustava Republike Srpske – istakao je on.

TESTNA REKLAMA

Smatra da je u posljednje četiri godine uloga predsjednika Srpske nije bila dovoljno vidljiva.

– Odnosi međunarodne zajednice prema državnoj zajednici BiH, posebno prema Republici Srpskoj, nisu nimalo svijetli – kaže Јovičić.

Ističe da je zagovornik da se mora naći prostor da se razgovara o Republici Srpskoj koja mora da bude partner međunarodne zajednice.

– Republika Srpska ne traži tutora, donosi odluke u ime njenih organa. Srpska mora da ima međunarodno priznati status i ravnopravan status u smislu građenja svoje politike i da brani svoje interese – poručio je Јovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...