ЈOVIČIĆ, DNS: Biću predsjednik svih građana

Datum:

Share post:

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je, u emisiji Srpska bira na Radio-televiziji Republike Srpske, da će ako bude izabran, biti predsjednik svih građana Republike Srpske.

– Neću dijeliti građane na to da li su glasali za mene ili ne – rekao je Јovičić.

Istakao je da je spreman da razgovara sa svima u Republici Srpskoj, BiH, bilo gdje u svijetu, u interesu Republike Srpske.

– Moj cilj jeste da vratim dostojanstvo predsjednika Republike Srpske, i da ga vratim u okvire Ustava Republike Srpske – istakao je on.

Smatra da je u posljednje četiri godine uloga predsjednika Srpske nije bila dovoljno vidljiva.

– Odnosi međunarodne zajednice prema državnoj zajednici BiH, posebno prema Republici Srpskoj, nisu nimalo svijetli – kaže Јovičić.

Ističe da je zagovornik da se mora naći prostor da se razgovara o Republici Srpskoj koja mora da bude partner međunarodne zajednice.

– Republika Srpska ne traži tutora, donosi odluke u ime njenih organa. Srpska mora da ima međunarodno priznati status i ravnopravan status u smislu građenja svoje politike i da brani svoje interese – poručio je Јovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...